Voeders Baetens

Gratis levering vanaf € 150,- (België)
en € 400,- (Nederland)

Door ons team aan huis geleverd

Zomereczeem oplossen

Zomereczeem oplossen

Categorieën: Paard

Vreselijk hé om je zomereczeem paard of pony zich tot bloedens toe te zien schuren! Helemaal omdat de knut muggen een steeds groter probleem worden in Nederland. Ons vochtige land biedt tal van mogelijkheden voor de knut om zich lekker in kleine en grote wateren, stilstaand of stromend, zoet of zout te kunnen voortplanten. De knut is helaas niet zo kieskeurig en heeft het maar heel weinig water!

Daarom hebben wij onze speciale Anti-itch producten ontwikkelend om paarden en pony’s van binnenuit én buitenaf te beschermen. Ons doel is om zoveel mogelijk paarden en pony’s van de jeuk af te helpen!

Waar komt de jeuk vandaan?

Zomereczeem is een factoren ziekte, er is hierdoor niet één oorzaak aan te wijzen die wanneer het wordt weggehaald het probleem verhelpt. Bij paarden/pony’s met zomereczeem reageert het immuunsysteem te hevig op een bepaald eiwit in het speeksel van de knut mug. Het lichaam maakt daarbij het de antistof immunoglobuline E (IgE) aan. Deze antistof speelt een belangrijke rol in het paardenlichaam bij de bescherming tegen parasieten. Maar bij paarden/pony’s die allergische zijn voor de knut mug gaat de stof zich echter hechten aan bepaalde cellen van het afweersysteem. Deze cellen bevinden zich onder de huid. Wanneer het paard/pony vervolgens opnieuw gestoken wordt herkend de IgE antistof het speeksel van de knut en barst open. Hierbij komt histamine vrij wat ervoor zorgt dat het afweersysteem wordt gealarmeerd. Hierdoor ontstaan er lokale ontstekingsreacties die gepaard gaan met zwellingen en jeuk.

Immuunsysteem verbeteren

Een belangrijke stap om de jeuk te verminderen is daarom om het immuunsysteem te ondersteunen en de weerstand van je paard/pony zoveel mogelijke te verbeteren. Het spijsverteringstelsel van een volwassen paard bedraagt maar liefst 40 meter en is hierdoor heel belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

Wanneer de darmflora niet in balans is en/of het darmstelsel niet actief functioneert, heeft dit gevolgen voor de opname van nutriënten uit de voeding die je paard/pony dagelijks krijgt. Op den duur zullen er in het lichaam tekorten ontstaan waardoor de weerstand verminderd. Het immuunsysteem kan dan minder goed zijn werk doen en hierdoor kunnen problemen ontstaan. Daarbij krijgen schadelijke invloeden in de darmen meer kans krijgen wanneer de darmflora niet in balans is. Het immuunsysteem moet dan harder werken om het lichaam schoon te houden.

Fibra Anti-itch voer

Om het immuunsysteem en de weerstand te ondersteunen en de darmflora in balans te brengen is ons Fibra Anti-itch voer speciaal ontwikkeld! Met als basis de Fibra Premium bevat het zeer weinig suiker en geen ballast stoffen. Daarbij bevat het veel structuur en volume wat ervoor zorgt dat het spijsverteringsstelsel wordt geactiveerd. Hierdoor worden alle benodigde voedingstoffen zo optimaal mogelijk opgenomen.

Speciale ingrediënten 

Daarbij hebben we aan de Anti-itch speciale ingrediënten toegevoegd. Deze brengen de darmflora in balans te brengen en het lichaam te ondersteunen om afvalstoffen af te voeren. Wil je specifiek weten wat de mycotoxinebinders, anti-oxidanten, gisten en levende gisten, betaclucanen en de verschillende extra vitamines in onze Anti-itch voor functie hebben? Lees dan onze blog hierover: ’’Uitleg over de speciale ingrediënten van Fibra Anti-itch’’

Ruwvoer

Omdat alleen de aanvullende voeding niet altijd de jeuk helemaal kan wegnemen is het ook belangrijk om naar het ruwvoer van je paard/pony te kijken. Dit vormt het grootste gedeelte van het rantsoen en voldoende passend ruwvoer draagt bij aan een actief verteringstelsel en een goede darmbalans. Helaas is het gras, hooi en/of voordroog in Nederland voor veel paarden en pony’s te rijk. Hierdoor krijgen ze te veel ballast in de vorm van suiker en fructaan binnen. Helaas is het niet altijd mogelijk is om schraal hooi of voordroog (< 10% suiker) te verkrijgen en veel paardenhouders willen hun paard/pony ook niet helemaal het gras onthouden.

Fibra Anti-itch crème

Daarom hebben we ook een Anti-itch crème ontwikkeld. Met deze crème bescherm je de huid van en wordt de knut mug op afstand gehouden. Daarbij neemt het de jeuk weg en wordt de huid verzorgd zodat deze kan herstellen.

Wanneer je paard/pony al geschuurd heeft, kun je met onze crème de vicieuze ‘’jeuk’’ cirkel doorbreken.

Ontdek of Fibra Anti-itch DE oplossing is voor JOUW paard/pony!

We begrijpen natuurlijk heel goed dat je niet alles direct geloofd, je hebt vast al heel veel geprobeerd en er zijn ook zoveel producten op de markt die van alles beloven.

Ik kan je uiteraard geen garanties bieden. Maar we hebben het wel onderzocht, vorig jaar was in 20% van de gevallen ons Fibra Anti-itch voer DE oplossing en zijn paarden/pony geheel van de jeuk af! Bij de andere paarden scheelt het wel maar gaat de jeuk niet helemaal weg. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de andere factoren en in hoeverre je deze kunt beïnvloedden.

Voor deze paarden/pony’s adviseren we onze Anti-itch crème, die met een tevredenheidspercentage van 86% écht werkt!

Proefzakje of advies?

Geef jij de Anti-itch de kans zicht te bewijzen? Al in één maand kun je verschil zien! Bestel hier direct of neem contact op voor persoonlijk advies. We denken graag met je mee hoe we jou paard/pony zoveel mogelijk van de jeuk af kunnen helpen. Ook kun je voor maar €2,50 incl. verzendkosten een proefzakje aanvragen, je ontvangt dan 1 kg Fibra Anti-itch om te bekijk, ruiken en te proberen of je paard/pony het smakelijk vindt.

Auteur: Fibra Paardenvoeders