Voeders Baetens

Gratis levering vanaf € 150,- (België)
en € 400,- (Nederland)

Door ons team aan huis geleverd

De kracht van zeewier

De kracht van zeewier

Categorieën: Paard

De kracht van zeewier

Zeewier, wie kent het niet? Je hebt het vast al zien liggen op het strand, of misschien eet je het zelf wel (in de vorm van sushi) maar wist je dat dit plantje een ware superfood is voor je paard?

Er bestaan veel verschillende soorten zeewier; het zeewier op het strand is niet hetzelfde als wat om jouw overheerlijke sushirolletje zit.

Omwille van de vele positieve eigenschappen van zeewier op de gezondheid, wordt zeewier toegevoegd aan de Digest & Muscles Plus brok van Herbs4Horses.

Zeewier is een rijke en gebalanceerde bron van voedingstoffen

  • Hoog in vezels en eiwit
  • Laag in vet. Het vet dat aanwezig is, is gewenst. Het bestaat namelijk uit meervoudig onverzadigde vetzuren.
  • Boordevol vitaminen, mineralen en sporenelementen. Vooral magnesium, calcium , ijzer en jood zijn aanwezig in hoge gehalten.
  • Bevat natuurlijke antioxidanten, welke vrije radicalen– schadelijke deeltjes die de cellen van organismen aantasten – vangen en zo het lichaam beschermen. 
  • Bron van bioactieve stoffen. Dit zijn bestanddelen van plantaardige afkomst die bij verschillende diersoorten geassocieerd worden met positieve effecten op de gezondheid!

Kortom, een natuurlijke superfood in een overheerlijke korrel waar je paard van zal smullen!

 

Ik wens U veel succes en plezier toe met uw paard!

 

Valérie Adriaensen,

Dierenartse & Nutritionniste bij Maalderij Roosens NV, Metropoolstraat 3-4, 2900 Schoten (DB Horse Food/ Animal Food)

 

Neto, R., Marçal, C., Queirós, A., Abreu, H., Silva, A. and Cardoso, S. (2018). Screening of Ulva rigida, Gracilaria sp., Fucus vesiculosus and Saccharina latissima as Functional Ingredients. International Journal of Molecular Sciences, 19(10), p.2987

Leitzmann C: Characteristics and Health Benefits of Phytochemicals. Forsch Komplementmed 2016;23:69-74. doi: 10.1159/000444063

Brown, E.M.; Allsopp, P.J.; Magee, P.J.; Gill, C.I.; Nitecki, S.; Strain, C.R.; Mcsorley, E.M. Seaweed and human health. Nutr. Rev. 2014, 72, 205–216