Voeders Baetens

Gratis levering vanaf € 150,- (België)
en € 400,- (Nederland)

Door ons team aan huis geleverd

Passand 3kg Cavalor Bekijk groter

Passand 3kg Cavalor

  • Soort product: Supplement
  • Specifiek dier: Paard
  • Gewicht: 3,00  kg

Voor paarden die zandweiden begrazen

94,99 € incl. btw

Meer informatie

Aanvullende informatie & educatie

Cavalor PasSand ondersteunt de vertering van paarden die grazen op zandweiden. Cavalor PasSand helpt zand uit de darm te verwijderen en de darmwand te herstellen.

Wanneer paarden grazen op weiden met zeer kort of weinig gras, kunnen ze uiteindelijk veel grond en zand verteren. Zolang dit zand door de darm gaat, zal het geen probleem vormen. Te veel zand kan zich echter ophopen, vooral in lagere delen en bochten van de darmen. Deze zandlaag vermindert het absorptievermogen in de darm en de opname van voedingsstoffen en vloeistoffen. Het beïnvloedt ook de darmslijmwand, wat leidt tot vermagering, verzwakking en verminderde eetlust. In grote hoeveelheden kan zand leiden tot ernstige verstoringen in het spijsverteringsstelsel.

Indicatie voor gebruik

Preventieve dosering voor paarden die grazen op zandweiden: 2 x 50 gram per dag - 10 dagen per maand. Als er zand in de ontlasting is aangetroffen: gebruik 2 x 100 gram per dag gedurende 10 dagen. Max: 300 gram per dag 1 schepje = 50 gram De aanwezigheid van eventueel achtergebleven zand in de darm van je paard kan lastig te bepalen zijn, maar je kunt zien of je paard veel zand eet door een fecaal zandtest te doen. Doe een paar fecale balletjes in een plastic zak, knijp ze plat en voeg wat water toe. Na een uur zal het aanwezige zand zich op de bodem van de zak hebben gevestigd, waar u het duidelijk kunt zien.