Voeders Baetens

Gratis levering vanaf € 150,- (België)
en € 400,- (Nederland)

Door ons team aan huis geleverd

Arti Matrix  5kg cavalor Bekijk groter

Arti Matrix 5kg cavalor

  • Soort product: Supplement
  • Specifiek dier: Paard
  • Gewicht: 5,00  kg

Cavalor® Arti Matrix voldoet aan de musculoskeletale behoeften van sportpaarden wanneer ze extra worden belast.

538,99 € incl. btw

Meer informatie

Aanvullende informatie & educatie

Cavalor® Arti Matrix biedt een matrixoplossing voor problemen met betrekking tot botten, gewrichtscapsules, pezen, kraakbeen en synoviale vloeistof die vooral voorkomen bij paarden met gevoelige musculoskeletale systemen of paarden die op hoge niveaus moeten presteren. Cavalor® Arti Matrix biedt voedingsstoffen die de gewrichten ondersteunen, evenals bepaalde fysiologische processen die een snel en effectief herstel van het bewegingsapparaat mogelijk maken.

Het zit in de mix - een complexe mix van botanische ingrediënten.

We zijn trots op het verstrekken van klinisch onderzoek en gegevens die de effectiviteit van onze voeding bewijzen Cavalor heeft een wetenschappelijke studie uitgevoerd die aantoont dat een lagere dosis van elk kruid vaak resulteert in een supplement dat een vergelijkbare of betere potentie heeft dan die welke slechts één enkel kruid bevatten. De studies bewijzen dat cavalor's gezamenlijke product; Arti-Matrix bevat de optimale mix van verschillende kruiden, (in een lagere concentratie dan wat nodig zou zijn als je de apart zou voeren), om de beste resultaten te geven. We noemen dit een synergetisch effect

De studie toonde ook aan dat de definitie van een effectief product kan worden gedefinieerd als niet alleen een dosis van elk ingrediënt, maar ook hoe deze ingrediënten samenwerken en welk deel van elk nodig is om de absorptie en effectiviteit te verbeteren. Bij test was Cavalor's Arti Matrix, die zowel een multi-kruiden- als glucosamine-chondroïtinemengsel bevat, in staat om zijn positieve effect langer en sterker uit te oefenen dan de hoger geconcentreerde glucosamine-chondroïtineformulering.

In de afgelopen 7 jaar heeft Cavalor in Vivo studies, In vitro studies en studies bij paarden gedaan om erachter te komen wat de optimale combinatie van grondstoffen in hun gezamenlijke producten is om tot een maximaal effect te komen en om deze werkzaamheid eerst bij ratten en later bij paarden te bewijzen.

Cavalor Arti Matrix is een gespecialiseerde mix van kruiden en etherische oliën waaronder Ananus comosus, Curcuma longa, Boswellia serrata, Equisetum arvensis, Echinacea purpurea, Citrus aurantifolia en Tanacetum parthenium.

De ingrediënten in deze mix hebben een additief en synergetisch effect wetenschappelijk bewezen in ons onderzoeksprogramma1,2,3.

De mix van kruiden en etherische oliën zorgt er onder andere voor dat alle ingrediënten gemakkelijk het gewricht kunnen bereiken, dat herstel wordt bevorderd en stijfheid wordt verminderd. Ook in dit geval besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de grondstoffen, want als het om kruiden gaat maakt dit echt een verschil qua gegarandeerde concentratie en werking. De gebruikte vorm van kurkuma bevat bijvoorbeeld 95% curcuminoïden, het actieve ingrediënt.

 

Gehydrolyseerd collageen type II: Type II collageen vormt vezels. Dit vezelnetwerk van collageen ondersteunt de gewrichten en versterkt het weefsel.

Methylsulfonylmethaan (MSM): organische vorm van zwavel. Zwavel is belangrijk voor spieren, gewrichten, kraakbeen, botten en bloed; MSM is de best opneembare en biologisch beschikbare bron van zwavel.

Glucosamine, chondroiting sulfaat en hyaluronzuur: Glycosaminoglycanen zijn belangrijke bouwstenen voor ligamenten, pezen, botten en synovia (synoviale vloeistof). Het chondroïtinesulfaat dat we gebruiken heeft een laag molecuulgewicht, wat betekent dat het gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam van het paard. Net als bij andere grondstoffen zijn prijs en effectiviteit ook in dit geval gekoppeld aan de kwaliteit. Cavalor® selecteert grondstoffen met het hoogste gehalte aan actieve ingrediënten. Chondroïtinesulfaat bevat bijvoorbeeld 90% actief ingrediënt.

L-Glutamine: Dit is een bouwsteen voor glutathion, een antioxidant. Glutathion is belangrijk voor het herstelproces in geval van een blessure.

Wei-eiwitisolaat (WPI): een glutathionvoorloper. Glutathion is een zeer krachtige antioxidant.

Pure glutathion kan niet oraal worden geabsorbeerd. Cavalor® maakt gebruik van een voedingscomplex genaamd WPI dat de productie van glutathion in het lichaam stimuleert. Glutathion beschermt de cellen tegen vernietiging veroorzaakt door een toename van aanvallen van vrije radicalen. Glutathion neutraliseert samen met andere antioxidanten zoals vitamine C, E, Bio flavonoïden en selenium deze vrije radicalen.

Vitamine C + E + bètacaroteen + Bio flavonoïden (druivenpitextract): hebben een belangrijke antioxiderende functie en zijn belangrijk voor de opname van de actieve ingrediënten en verhogen de immuniteit.

B-vitamines: foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12: Belangrijk bij het ondersteunen van metabolische processen in het lichaam.

Combinatie van anorganische en organische (Intellibond en chelaat) mineralen koper, zink en mangaan: Organische mineralen hebben een betere biologische beschikbaarheid, maar anorganische mineralen zijn stabieler.

Kalkalgen: koolzuurhoudende algen die verschillende vormen van calcium bevatten. Deze soorten calcium hebben een gunstig effect op de botsterkte.

Indicatie voor gebruik

Per dag: pony's en recreatiepaarden: 30 g/1,06 oz (2 sachets), sportpaarden: 45 g/1,58 oz (3 sachets) - min. 4 weken.