Voeders Baetens

Gratis levering vanaf € 150,- (België)
en € 400,- (Nederland)

Door ons team aan huis geleverd

Horse Master Graszaad paardenweide Barenbrug Bekijk groter

Horse Master 15kg Barenbrug

Een sterke groene weide voor jouw paard

112,10 € incl. btw

Meer informatie

Een gezonde paardenweide

Een mooie groene weide met een sterke zode en voldoende gras om je paard dagelijks te weiden. Dit is de wens van iedere paardenhouder. Helaas staan veel paarden in kale weides of weides met gras dat bestemd is voor bijvoorbeeld koeien. Dit kan verschillende gezondheidsproblemen tot gevolg hebben. Daarom heeft Barenbrug Horse Master ontwikkeld.

 

Voldoende gras om te weiden

Voor dagelijkse weidegang is voldoende gras en een sterke zode belangrijk. Hiermee heb je een goed grasaanbod voor je paard en voorkom je blessures tijdens een sprintje in een kale weide. De grassen in Horse Master zijn uniek door het lage groeipunt. Dit betekent dat het gras na begrazing snel hergroeit en zich uitbreidt. De stevige zode die hier door gevormd wordt produceert volop gras. Met Horse Master kun je je paard veilig laten genieten van dagelijkse weidegang.

 

Voorkom zandkoliek

Je paard graast het gras met de tanden heel kort bij de wortels af. Hierdoor trekt je paard grassen die niet stevig met de grond verankerd zijn snel uit de grond waardoor er kale plekken ontstaan. Door kale plekken kan je paard te veel zand binnen krijgen tijdens het grazen met het risico op zandkoliek. De stevige zode van Horse Master voorkomt dat je paard te veel zand binnen krijgt.

 

Het lekkerste gras voor jouw paard

De smaak en kwaliteit van de paardenweide wordt bepaald door de grassen in de weide. Horse Master is samengesteld uit smakelijke en hoogwaardige grassen zoals Engels raaigras, timothee, veldbeemd en roodzwenk. Onkruidgrassen, zoals ruwbeemd, straatgras en kweek, groeien echter overal en beïnvloeden de kwaliteit en smaak van de weide negatief. Door de sterke zode van Horse Master krijgen onkruiden en ongewenste grassen geen kans om zich te vestigen.

 

Minder risico op hoefbevangenheid door laag fructaangehalte

Grassen produceren fructaan in het voorjaar bij veel zonuren in combinatie met koude nachten. Fructaan is een koolhydraat (een suikersoort) die door de darmen van paarden slecht wordt verwerkt. Paarden die te veel fructaan binnen krijgen hebben een verhoogde kans op hoefbevangenheid.

De rassen in Horse Master zijn geselecteerd op een laag fructaangehalte en bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan standaard grassen.

 

Ook geschikt voor schapen, ezels en alpaca's
Horse Master is ook geschikt voor mensen die voor hun hobby schapen, ezels of alpaca’s houden.